Login


Register | Recover Password
 

APK

APK: de periodieke autokeuring


De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu.

In Nederland staat de keuringsplicht beschreven in de Wegenverkeerswet 1994 en daarvan afgeleide regelingen.
Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, bedrijfsauto, driewieler of aanhangwagen met een toegestane maximum massa van meer dan 3.500 kg, jaarlijks of om de twee jaar laten keuren.

Afhankelijk van het voertuig, de datum dat deze voor het eerst op de weg is toegelaten, én het soort brandstof, moet dat vanaf het derde of vierde levensjaar. Na deze eerste keuring vindt de eerstvolgende keuring plaats na één of twee jaar.

Zware bedrijfsauto’s, aanhangwagens en sommige speciale voertuigen moeten elk jaar worden gekeurd vanaf het moment dat ze nieuw op de weg worden toegelaten.

De APK is een momentopname en geeft geen garantie dat uw voertuig de rest van het jaar veilig blijft om mee te rijden en dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Regelmatige controle en onderhoud van uw voertuig blijven dus belangrijk.

Prijs APK Personenwagen

€19,50 ( Benzine) Deze tarief geldt voor personenwagen

€25,00 (Diesel & LPG) Deze tarief geldt voor personenwagen

Prijs APK Bestelwagen en Caravan

€30.00(Diesel, Benzine & LPG)

 

Bij een APK worden bijvoorbeeld  zaken onder de motorkap bekeken. Andere controlepunten komen echter wel overeen met de die van een onderhoudsbeurt. Vandaar dat APK geheel gratis is als u deze combineerd bij een jaarbeurt of, grote beurt of long-life service.

APK en onderhoud klaar-terwijl-u-wacht

Voor bepaalde onderhoud werkzaamheden (na/ tijdens APK) hoeft u geen afspraak van tevoren te maken. Wanneer het om de vervanging van banden, uitlaat of accu, maar ook voor de controle en verversing van motorolie of koelvloeistof gaat, kunt u direct bij ons terecht. Terwijl u een kopje koffie drinkt of even in de garage kijkt, voeren wij de betreffende handeling direct voor u uit.

Edmon Autos heeft natuulijk meer service naast APK Keuring

Naast APK verzorgen wij graag voor u:
– Accu’s – Schokbrekers, etc
– Autobanden onderhoud en reparatie
– Roetmetingen diesel auto’s
– Uitlaten onderhoud en reparatie

Met andere woorden wij repareren alles wat gerepareerd moet worden